Nasveti za nego leč

Ker je nega leč pomembna tako za udobnost pri nošenju kontaktnih leč, kot tudi za varno uporabo, vam v nadaljevanju predstavljamo postopek za nego, vstavljanje in odstranjevanje kontaktnih leč. Pravilna nega in uporaba naj postaneta vaše vsakdanje opravilo. Za udobno nošenje in oster vid morajo leče biti ves čas čiste.

Ponujamo vam tudi številne izdelke za nego in vzdrževanje kontaktnih leč. Vse kar rabite za kontaktne leče.

 -----

Rokovanje s kontaktnimi lečami

 

nasveti-za-nego-lec-1-korak-priprava

Preden se leče dotaknete, si temeljito umijete roke in jih obrišite z brisačo, ki ne pušča dlačic, da se le-te ne bi prilepile na lečo. Pri umivanju rok ne uporabljajte sredstev, zaradi katerih bi vam na rokah ostala maščoba, ki bi se z dotikom prenesla na lečo.

Leče so shranjene v posebni sterilni embalaži. Če je sterilna embalaža načeta ali poškodovana, teh leč nikakor ne smete uporabiti. Lečo vzamete iz embalaže tako, da jo rahlo stresete. Pri tem lečo prekrije raztopina, v kateri je shranjena. Odlepite folijo in skupaj s tekočino zlijte na dlan.

Leče nikoli ne prijemajte z nohti, s pinceto ali z drugim orodjem, da je ne bi poškodovali.

Bodite pozorni da je leča pravilno obrnjena.

nasveti-za-nego-lec-1-korak-priprava-slika

nasveti-za-nego-lec-2-korak-vstavljanje-lec

nasveti-za-nego-lec-2-korakvstavljanje-lec-slika

Postavite se pred ogledalo. Kontaktno lečo dajte na kazalec desne roke. Malo sklonite glavo, nato sredinec desne roke položite tik pod trepalnice spodnje veke in povlecite navzdol. S kazalcem ali s sredincem druge roke pa primite zgornjo veko tik nad trepalnicami in jo privzdignite.

Ko imate oko razprto, približajte kontaktno lečo in jo počasi dajte v oko. Ko imate lečo tik pred očesom, poglejte v sredino leče in zavestno odprite še drugo oko ter glejte v ogledalo. Nato počasi odmaknite prst.

Ko ste odmaknili prst, počasi spustite veke, sicer bodo lečo iztisnile iz očesa. Zaprite oko in poglejte navzdol, da se leča namesti.

nasveti-za-nego-lec-3-korak-odstranitev-lec

nasveti-za-nego-lec-3-korak-odstranitev-lec-slika

Odprite oko in poglejte navzgor. S kazalcem narahlo povlecite lečo navzdol v spodnji del očesa.

nasveti-za-nego-lec-3-korak-odstranitev-lec-slika

Nato jo previdno primite s palcem in kazalcem ter odstranite iz očesa.

Priljubljeni izdelki za nego leč